torstai 23. huhtikuuta 2015

18

Moikka! Perjantaina tuli täyteen sen pitkään ja hartaasti odotettu ikä. " No miltä nyt tuntuu" ? En tiedä. Oikeastaan ei sen ihmeellisemmältä, mulla ei vikana iltana tullut mitään ikäkriisiä, vaikka olin ihan varma siitä. Olihan se vähän outoa kävellä Alkoon. Mulla oli koko ajan sellanen kuumotusolo, että kohta mut häädetään täältä pois hahah.  Mutta kuvien kautta voin helpommin jakaa tunnelmia ensimmäisestä viikonloppustani täysi-ikäisenä.o Mulla oli inssi synttäripäivänä ja olin niin stressantunu. Mun ajo-opettajan "jos tää ois ollu inssi et ois päässy läpi", sanat juuri viimeisellä tunnilla ennen inssiä ei ainkaaan helpottanut oloa. Parhaani tein ja kun jo mahdolliseen pettymykseen varautuneena kuulin että ajo on hyväksytty huusin innoissani "JESS!", hahah. Olin varautunut siihen pettymykseen jo niin paljon, että en voinut vaan käsittää, että autokoulu oli nyt ohi ja mulla ois kortti. Olin niin super iloinen, että en voinut lopettaa hymyilemistä☺oooooooo Koulussa kävin vielä yhdellä tunnilla ajokokeen jälkeen, jonka jälkeen lähdin pika pika vauhtia kotiin. Parissa tunnissa siivosin, tein ruokaa vein koiraa ja vielä jossain ihmeen välissä ehdin pakatakkin. Illalla lähdimme siis parhaan ystäväni kanssa Helsinkiin juhlistamaan molempien synttäreitä.
Löydettiin pieni pizzeeria/kebab mesta, jossa kaikki oli viisi euroa. Siihen jäi mielikuvat liekitetyistä pippuripihveistä hyörystettyjen kasvisten ja shampanjan kera. Tyytyväisinä täytettiin masut kebabeilla, jonka jälkeen lähdettiin laittautumaan. Hotellihuone täyttyi näiden parin tunnin aikana klassikkokappaleista muutamien vuosien takaa, puolityhjistä laseista ja itseruskettavasta, ( jota löytyi loppujen lopuksi varmaan enemmän kylppärin lattialta kuin meidän päältä). Kun tytsyt oli valmiita mentiin hotellin baarista pyytämään jotain överi siistejä drinkkejä, mutta saatiin vaan mojitot. Pitää laittaa reklamaatiota baarimikon mielikuvituskseta hahah. ppp About puoli kahdentoista aikaan mentiin Namun ovelle, jonne minä en ollut tervetullut lapsikuvapassini kanssa. Ei jaksettu jäädä vinkumaan, sen verran ärsyttävän oloinen portsari. Seuraava pläänimme oli Kaivohuone. Korkokengissä hoipertelemisen jälkeen vihdoin löysimme perille, kiitos goolemapsin. Kun innoissamme jo henkkareita aloimme kaivella esille portsari naurahti, että tänään on erikoisbileet Kaivossa. Nämä erikoisjuhlat olivat alaikäisille suunnatut mehubailut 12 euron sisäänpäsyn kera. Siinä vaiheessa ja rupesi huvittamaan koko ilta. Korkkareilla haahuilu ei tullut enään kyseeseen vaan taxilla suunaattiin viimeiseen toivoomme Tigeriin.

Siitä vasta draama lähtikin. En kuulemma näyttänyt itseltäni omissa kuvissani. Myöskään epätoivoset yritykset Facebookin, scandic kortin tai instagramin näyttämisellä eivät auttaneet. Siinä vaiheessa taisi jo itku päästä. Minähän en omia 18v. synttäreitäni istu torin kulmalla Kokoomuspuolueen ilmaisia makkaroita syödessä. Tätä draamaa kesti en edes muista kuinka kauan. Lopulta portsari suostui päästämään mut sisään jos haen hotellilta vielä pankkikortin todistaakseni olevani Pihla. Kello oli varmaan jo yksi yöllä kun vihdoin pääsimme sisään. Piti vielä luvata kautta kiven ja kannon olevani minä ennen kuin pääsin ylittämään oven. Oivoi... 
popop
Ilta oli ihan onnistunut lopulta ja hauskaa oli. Pilkun jälkeen monista jatkokutsuista huolimatta kömmittiin valkoisiin lakanoihin. Aamulla oli niin ryytynyt olo, että ihan kivaa oli vissiin ollut. Aamupalan jälkeen lähdin takaisin Lahteen ja ystäväni Turkuun. 
Muutamien tuntien nukkumisen jälkeen kotona alkoi kokkailuoperaatiot ja laittaumiset. Tytöt tulivat meille vielä porukalla juhlimaan. Tyttöjen lähdettyä kotiin en jaksanut edes pöytää korjata vaan simahdin ihan heti sänkyyn. 

Miten te olette juhlistaneet täysi-ikäisyyttä? Onko muille tullut näitä vastoinkäymisiä baarien ovilla?

2 kommenttia:

 1. No, omassa nuoruudessani oli tämä yksi lahtelainen baari keskustassa, johon en meinannut päästä koskaan sisään. Yksi tosi tyly rekkalesbon näköinen naistarjoilija-portsari otti minut silmätikukseen jostain syystä, mitä en vieläkään tajua. Kerrankin olin porukan ainoa selvä, koska olin kuskina, mutta niin vain se muija laski muut sisään ja jätti minut ulos, koska olin kuulemma kännissä! Kyllähän tuo on sellaista mielivaltaa ja kiusantekoa, mihin en edes armeijassa koskaan törmännyt.Tuntuu, että jotkut ihmiset hakeutuvat portsariksi vain sen takia, että pääsisivät kiusaamaan asiakkaita...
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha voi eeei! :D Joo mustakin vähän naurettavaa jo jossain vaiheessa... Sanoinkin että haloo ei tää tiger nyt niin hieno paikka oo että hankkisin feikki kanta-asiakaskortit, loisin feikki facebookin s postin yms, niin vastaukseksi tuli että "älä sä kuule yhtään siinä jaksa". Joo työtänsä tekevät ja pitääkin olla tarkka kun niitä alaikäsiä aina jotenkin sisään pääsee, mutta toi sun juttus kuulostaa vaa suoraan vittuilulta :( Onhan noita ikäviä ihmisiä ihan joka ammatissa, enkä ihmettele jos jollain portsareilla noussu auktoriteetti vähän päähän.

   Poista