maanantai 23. maaliskuuta 2015

!Vamos a las Fallas!

3Moikka! Perhe visiitin jälkeen otin siis kimpsuni ja kampsuni mukaan ja lähdin asumaan espanjalaisen ystäväni Andrean luokse. En edes tiedä mistä alottaisin kun vaikka mitä tuon viikon aikana sattui. Tuo koko viikon juhlimisputki kyllä kostautui vasta nyt, koska nämä viime päivät Suomessa olen ollut kuin zombi. Ihmiset siis juhlivat kaduilla ja ihmisiä oli aivan älytön määrä. Meidän tyttöporukka asettui Canovas nimiselle alueelle jossa olikin suurinosa ikäisistämme. Baareja oli ulkona samoin kuin telttoja. Tosin teltat olivat k18 jos sisään halusi päästä, mutta onneksi näistä eloveenakutreista oli tällä kertaa hyötyä ja monet illat tuli teltoissa tanssittua. Meno oli oikeasti niin hyvää, ihmiset oikeasti tanssivat, eivätkä vaan whitegirl tyyliin vaihdettu painoa jalata toiselle. Olin myös tosi iloinen siitä että tutustuin noiden päivien aikana lukemattomiin ihaniin ihmisiin ja monet tulivat juttelemaan. Ihmiset Espanjassa ovat muutenkin mielestäni niin paljon avoimempia ja tämän takia viihdyn siellä niin hyvin. Korolliset saappaat olivat kyllä virhe! ensimmäisenä iltana olimme Andrean kanssa lähteneet niissä kengissä sipsuttelemaan ja neljän aikaan aamulla monen kilometrin kävely tuntui ylitsepääsemättömältä. Meidän onneksi eräät mukavat pojat heittivät meidät autolla kotiin nukkumaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuo autokyyti ei ehkä olisi ollut niin fiksu ajatus mutta sillä hetkellä huutavat jalat vei voiton. 
Tiistaina sama kaava toistui. Rupesin jo tunnistamaan ihmisiä ja oli hauskaa miten" vieraassa" kaupungissa tuli tosi kotoisa fiilis just sen takia että takin hihasta tultiin vetämään ja tervehtimään iloisesti poskipusujen kanssa. Toisaalta sitä ei niin kivaa huomiotakin sai välillä osakseen. Tiistaina vietettiin myös St Patrick`s dayta joten irkkupubit olivat pullollaan ihmisiä ja monia vihreähattuisia tuli vastaan. Vessajonossa tutustuttiin Andrean kanssa irkkumiehiin, josta toinen hehkutti mulle Suomea, oli kuulemma käynyt monet kerrat entisen tyttöystävänsä takia. Koko yö oli ihan super onnistunut ja aamun pikkutunteina kipiteltiin takaisin kotiin nukkumaan, tällä kertaa ilman personal taxia haha. Keskiviikkona siirsin tavarani Blancalle jossa vietin viimeisen yöni. Päivällä lähdettiin Blancan kavereiden kanssa kiertelemään Fallaksia ja katsomaan kulkuetta johon kaupunkilaiset olivat pukeutuneet "falleroiksi". Puvut oli tosi kauniita ja näyttäviä ja kuulemma ihan törkeen kalliita. Varsinkin pienet vauvat ja lapset olivat niin suloisia asuissaan. Illemmalla otimme tyttöjen kanssa taxin Canovas alueelle missä muutkin illat olimme viettäneet. Tämä viimeinen yö oli varmaan kaikista paras, vaikka vettä satoikin muutamaan otteeseen reippaasti. Meillä oli niin hauskaa, että vasta puoli kuuden aikaan lähdimme väsyneinä kohti kotia nukkumaan. Torstai päivän olinkin kuin zombi. Kaikki univelat oli kertyny ja ei kyllä ollenkaan sitä helpottanut tieto siitä että joutuisin viettämään vuorokauden nukkumatta koska illalla oli lähtö Madridiin jossa sitten yön valvoin aamun lentoa kotiin odoteltaessa. Se yö oli niin kamala. Olin niin väsynyt ja oli niin yksinäinen olo, eikä wifi toiminut missään. Jossain vaiheessa teki vaan mieli itkeä ja ikävä omaa sänkyä oli suuri. Vihdoin koko yön ja aamun matkustamisen jälkeen saavuin Helsinkiin aamupäivästä, lupasin itselleni etten enään yhtäkään yötä istu silmät ristissä lentokentällä yksin.

Semmoinen reissu! En malta odottaa että 3kk päästä pääsen taas tuttuihin maisemiin. Koen olevani todella onnekas että mulla toinen perhe, koti, suku ja ystävät tuolla aina valmiina ottamaan mut takas. En kadu kertaakaan että lähdin au pairiksi. Onko kukaan teistä käynyt Valenciassa tai juuri kyseisissä festivaaleissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti